Συμβουλή για ουλίτιδα

Βούρτσισμα μετά τα γεύματα και αφού περάσει μια (1) ώρα για να αποκατασταθεί το ph του στόματος επειδή μετά τα γεύματα είναι όξινο.

Επίσης δεν ξεχνάμε το βούρτσισμα πριν κοιμηθούμε γιατί κατά την διάρκεια του ύπνου το στόμα «ξεραίνεται» λόγω της μείωσης παραγωγής σάλιου κατά την διάρκεια του ύπνου που είναι κορυφαίος παράγοντας στην άμυνα κατά της ουλίτιδας και τερηδόνας .

Συμβουλή για ουλίτιδα

Σωστό βούρτσισμα με κυκλικές κινήσεις  μασάζ ταυτόχρονα σε ούλα και δόντια με χρήση σωστής οδοντόβουρτσας. Κατά προτίμηση η οδοντόβουρτσά μας πρέπει να είναι μέτρια ή μαλακή με μικρή σε μέγεθος κεφαλή για άνετες κινήσεις κατά το βούρτσισμα και αξιόπιστης τεχνολογίας στην ποιότητα της τρίχας ώστε να μην τραυματίζει τα ούλα μας .Καλό είναι να έχει απλή χωρίς πολλά εφέ και πρόσθετα εμφάνιση-σχεδιασμό  να την προμηθευόμαστε από το φαρμακείο να μην εξασκούμε δύναμη κατά το βούρτσισμα.

Συμβουλή για ουλίτιδα

Τεκμηριωμένα  μετά από έρευνες η μικροβιακή πλάκα απομακρύνεται μηχανικά μόνο με την οδοντόβουρτσα και η σωστή διάρκεια βουρτσίσματος  είναι 10 λεπτά  το λιγότερο ενώ κάποια συστατικά που περιέχουν οι οδοντόκρεμες παρεμποδίζουν την διάσπαση της οδοντικής   πλάκας  ή αλλιώς βιοφίλμ.

Με αυτά τα  δεδομένα  ο πιο αποτελεσματικός τρόπος βουρτσίσματος είναι να βρέχουμε την οδοντόβουρτσά μας και να κάνουμε το 10λεπτο βούρτσισμά μας αποδεσμευμένοι από τον νιπτήρα μας κάνοντας κάτι άλλο ,διαβάζοντας ένα βιβλίο ή βλέποντας τηλεόραση στον καναπέ μας. Μετά από αυτό μπορούμε να βάλουμε οδοντόκρεμα να κάνουμε ένα γρήγορο βούρτσισμα και έχουμε πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα στην απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας και την υγιεινή ούλων και δοντιών.

Πώς θα καταλάβετε αν πάσχετε από περιοδοντίτιδα!!

Πώς θα καταλάβετε αν πάσχετε από περιοδοντίτιδα!!

Η περιοδοντική νόσος περιλαμβάνει την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα, που επί της ουσίας είναι φλεγμονές των ιστών που περιβάλλουν και στηρίζουν τα δόντια.
Η περιοδοντίτιδα είναι το επόμενο στάδιο μετά την ουλίτιδα. Βέβαια, κάποιος που πάσχει από ουλίτιδα, μπορεί να μην εκδηλώνει απαραίτητα και περιοδοντίτιδα, ωστόσο αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσής της.
Η περιοδοντική νόσος δεν πλήττει μόνο τα ούλα, αλλά και τους συνδέσμους που ενώνουν τα δόντια με το οστό που τα περιβάλλει, ενώ μία από τις πιο σοβαρές συνέπειές της είναι η πλήρης καταστροφή του οστού, κάτι που συνεπάγεται την απώλεια του δοντιού.

Αθώες συνήθειες που δε γνωρίζατε πως καταστρέφουν τα δόντια!

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης ευθύνεται για την εκτεταμένη φθορά των δοντιών και μπορεί μακροπρόθεσμα να συμβάλλει στην εκδήλωση σοβαρών περιοδοντικών παθήσεων. Σκεφτήκατε όμως ποτέ ότι το κολύμπι ή ένα αεροπορικό ταξίδι μπορεί να είναι η αιτία να επισκεφθείτε επειγόντως τον οδοντίατρο;
Δείτε ποιες φαινομενικά αθώες συνήθειες μπορεί να σας προκαλέσουν προβλήματα στα δόντια και γιατί.

Dental cosmetic studio - αισθητική οδοντιατρική

Μέχρι πρότινος μόνο οι αστέρες του κινηματογράφου και οι διασημότητες είχαν το προνόμιο να επιδεικνύουν ένα υπέροχο χαμόγελο ύστερα από μια ολική μεταμόρφωση στο χαμόγελό τους.

Μια καθυστέρηση στην οδοντιατρική επίσκεψη

Μια καθυστέρηση στην οδοντιατρική επίσκεψη μπορεί τελικά να κοστίζει περισσότερο!!

Όταν ήμουν στα 30, ένας οδοντίατρος μου είπε ότι χρειάζομαι μερικές στεφάνες, τις οποίες αποφάσισα να αποφύγω λόγω του κόστους τους.

Η πρόσληψη καφεΐνης

Η πρόσληψη καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη επιθυμία για ζάχαρη!

Η καφεΐνη είναι ένας ισχυρός ανταγωνιστής των υποδοχέων αδενοσίνης, οι οποίοι προάγουν τη χαλάρωση και την υπνηλία.

Γιατί να προτιμήσετε τα εμφυτεύματα και όχι τις γέφυρες

Γιατί να προτιμήσετε τα εμφυτεύματα και όχι τις γέφυρες;

Oταν λείπουν δόντια στους ενήλικες, υπάρχει η παλιά μέθοδος της τοποθέτησης γέφυρας ή η νέα και πιο λειτουργική, των εμφυτευμάτων.

Δημοσκόπηση

Πότε θα νιώθατε άνετα και ήρεμα στο οδοντιατρείο

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε Μαζί μας .

Διεύθυνση

ΙΩΑΝΝΗΣ θ. ΤΣΑΟΥΣΗΣ,
Βουρνάζου 6 και Τσόχα,
Αμπελόκηποι, Αθήνα,
+302106453352,
+306972053252
  

Connect With Us